Prima zi in Praga | Jurnal de calatorie

Praga
Oh, da! Orasul asta e cu adevarat frumos. Este impunator, exprima opulenta, iar arhitectura cladirilor este superba. Am ajuns la hotel pe la pranz, iar pana la 23:00 ne-am plimbat pe jos prin centrul istoric al orasului.

In primul rand as vrea sa iti povestesc cate ceva despre hotel. Noi am rezervat camera cu nici trei ore inainte de a ajunge in Praga. Initial rezervasem un apartament superb, dar din cauza unor probleme cu cardul de credit l-am pierdut. Asa ca am pornit la drum fara cazare, in speranta ca vom gasi ceva dragut pe ultima suta de metri. Am gasit hotelul Three Crown, hotel de 4 stele, la un pret destul de bun. Este foarte aproape de centru, ceea ce, initial, parea a fi un atu. Camera e fara aer conditionat, fara frigider si evident nu avem nici parcare. In mare parte, toate hotelurile centrale care au preturi mai mici de 100 euro/ noapte stau foarte prost la capitolul facilitati. Apartamentul pe care voiam initial sa-l rezervam era superb. Avea o terasa imensa de unde se vedea toata Praga. Majoritatea apartamentelor de aici sunt pe doua etaje si cu terasa impresionante. Daca nu iti place Airbnb, asigura-te ca hotelul in care vrei sa te cazezi are toate facilitatile, chiar daca e hotel cu patru stele.

Sa trecem la subiecte mai frumoase. Trebuia sa-mi spun oful. 😁 Prima zi in Praga a fost, practic, o introducere pentru noi. Astazi urmeaza sa vizitam cu adevarat orasul. Asadar, am inceput cu centrul istoric al orasului. Avand in vedere ca am rezervat hotelul pe Booking, am primit si reducere pentru 63 de obiective turistice, printre care si Primaria. Am urcat in turnul primariei, de unde se vede aproape tot orasul. Noi am platit 400 CZK pentru doua persoane.

Daca ajungi in Praga si ai uitat sa schimbi bani, nu e panica. Poti sa platesti si in euro, dar vei primi rest in CZK.

Biserica Tyn este chiar vis a vis de Primarie. Este un simbol al stilului gotic si unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice ale orasului. Din pacate, noi nu am reusit sa o vizitam pentru ca se inchide la ora 13:00, dar ne-am bucurat sa o admiram din exterior. De altfel, am citit cateva chestii interesante despre aceasta biserica. Mai exact, am aflat ca turnurile bisericii nu sunt identice. Unul dintre ele este mai solid si se spune ca reprezinta partea puternica a familiei, adica barbatul. De asemenea, turnul este cu putin mai in fata decat celalalt, simbolizand pozitia barbatului fata de femeie. Marius a fost foarte incantat cand i-am spus asta.

Btw! Marius e sotul meu, asta daca esti pentru prima data pe blogul meu si te intrebi cine e intrusul. 😂

Astazi ne-am propus sa vizitam  Castelul din Praga, Cartierul Letna, Royal Garden, Charles Brigde si daca ne mai ramane timp poate ajungem si la Choco Cafe, este o ciocolatiere super cunoscuta aici. Pana la cele 40 de feluri de ciocolata, sa vizitam cat mai putem din Praga. Maine la prima ora pornim spre urmatoarea noastra destinatie.

Sa ai o zi cu soare in suflet si nu uita sa faci totul cu dragoste!

 

Citeste si:

 

Road trip de 2500 km! Vizitam trei tari intr-o saptamana

Santorini Wedding | Cea mai frumoasa nunta la care am fost vreodata a fost nunta mea

Ce trebuie sa stii daca vrei sa te casatoresti in Grecia

One thought on “Prima zi in Praga | Jurnal de calatorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *