Cinci destinații turistice pe cale de dispariție!

cinci destinații

Se numără printre cele mai căutate destinații turistice din lume și au parte de milioane de turiști în fiecare an. Totuși, sunt pe cale de dispariție. Iată care sunt locurile pe care trebuie să le vezi până când nu este prea târziu.

Veneția

Ahh! Cât romantism! Câtă frumusețe! Am rămas cu adevărat șocată când am aflat această veste. Cum e posibil ca Veneția să fie pe cale de dispariție? Din păcate nu ne putem lupta cu natura. Laguna în care este situat face orașul italian să se scufunde lent. Nivelul apei crește, iar acest lucru produce frecvent inundații. Doi milimetri pe an. Aceasta este media cu care Veneția se scufundă în fiecare an. Așadar, să o vizităm cât încă putem să ne bucurăm de ea!

23

Marea Moartă

Marea Moartă este de fapt un lac. Singura apă curgătoare care o alimentează este râul Iordan. Acest ecosistem este unic în lume. Din păcate debitul râului Iordan scade tot mai mult. Ce înseamnă asta? Marea moartă încă nu e moartă, dar pare să fie în curând.

dead-sea-nature-water

Insulele Maldive

Nu, nu este o glumă proastă! În curând pământul trebuie să-și găsească un alt paradis. Potrivit ONU, arhipeleagul se află la numai un metru deasupra nivelului mării. Experții sunt de părere că zilele insulelor Maldive sunt numărate. Până în anul 2100. Atât susțin ei  că va mai exista acest paradis. Așadar, știu că este un vis pentru mulți dintre noi, dar trebuie să-l împlinim. Ceasul ticăie!

maldive-008

Taj Mahal, Agra

Se numără printre cele șapte noi minuni ale lumii. Poluarea, însă, este dușmanul său. Mai mult decât atât, renovarea nu a fost niciodată făcută așa cum ar fi trebuit. Pentru conservarea monumentului, au fost impuse restricții activităților industriale din zonă. Dacă ai și tu o listă cu destinații pe care îți dorești să le vizitezi, nu uita de India.

private-tour-day-trip-to-agra-from-delhi-including-taj-mahal-and-agra-in-delhi-149788

Las Vegas

O altă surpriză! Pe primul loc am pus orașul îndrăgostiților, iar pe ultimul al păcatelor. Cred că fiecare dintre noi merităm să trăim măcar câteva zile visul american. Știi gluma cu Las Vegas? „Mai vreau să merg în Vegas. Ai mai fost? Nu, dar am mai vrut.”

Eh, acum trebuie. Este situat în sudul statului Nevada, în deșertul Mojave. Problema este apa. Orașul se confruntă cu una dintre cele mai mari crize de apă. Pentru că rezervele de apă se pot termina oricând, orașul Las Vegas este și el pe lista destinațiilor pe cale de dispariție.

0805_fl-las-vegas-skyline_2000x1125-1940x1091

Citește și:

PRIMUL HOTEL DIN LUME CARE NU ARE PEREȚI ȘI TAVAN! IATĂ CUM ARATĂ CAMERELE!

DE CE TOATE AVIOANELE SUNT ALBE?

CĂLĂTORII, AMINTIRI ȘI POVEȘTI! TOATE DIN BAGAJUL LUI SMILEY! „EU NU MĂ ATAȘEZ, DECÂT DACĂ ÎMI PIERD MINȚILE!” EXCLUSIV PENTRU MY KIND OF PARADISE!

3 thoughts on “Cinci destinații turistice pe cale de dispariție!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *