TOP 10 țări subapreciate pe care trebuie să le vizitezi

top 10 țări subapreciate

Franța, Italia, Spania și Germania se numără printre cele mai căutate destinații de turiști. Mulți dintre noi am ajuns pe aici. Am încercat celebrele macaroons din Fanța, am băut Sangria în Barcelona și parcă am simțit că trebuie să fac asta. Oarecum, „aș fi trăit degeaba” dacă nu aș fi ajuns în cele mai cunoscute orașe ale Europei. Corect! Totuși, există câteva destinații mai puțin cunoscute pe care chiar merită să le vizităm.

Până la urmă, după ce vizitezi Paris, Barcelona, Roma, Berlin sau Athena îți dorești să vezi ceva ce e mai puțin cunoscut. Cel puțin așa sunt eu. De aceea am căutat de curând câteva orașe sau capitale care nu sunt prea vizitate, dar care sunt mai frumoase decât ne-am putea imagina.

Așadar, dacă ești în căutarea unei vacanțe, hai să încercăm să-i mai lăudăm și pe alții. Poate cine știe, vom fi și noi lăudați mai des. Spun asta pentru că am găsit într-o listă a țărilor subapreciate din Europa și țara noastră.

1. Polonia

Îmi doresc de multă vreme să vizitez Cracovia. Orașelul este considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din lume datorită castelului Wawel și a arhitecturii. Mie mi-a furat deja inima și mi-am propus ca vara aceasta să îmi petrec acolo măcar un weekend. Poate cine știe, ajung și prin Varșovia.

2. Andorra

Am auzit de Andorra prin clasa a-IX-a când datorită profesoarei de geografie am învățat toate capitalele lumii. Mulțumesc, doamna! Așa îi spuneam noi. Dacă ești un iubitor de sporturi de iarnă, trebuie să ajungi aici. Andorra este unul dintre cele mai potrivite locuri din Europa unde poți să schiezi. Dacă nu ajungi în timpul iernii, nu e nicio problema. Chiar și vara  te vei bucura de o priveliște uimitoare.

3. Muntenegru

În cazul în care apa de smarald a Muntenegrului nu te va cuceri, cu siguranță o vor face munții cu vârf portocaliu. În fiecare an se organizează Festivalul de Vară din Budva unde te vei putea distra pe ritmuri mediteraneene. Anul acesta mi-am propus să ajung în Croația și vreau să o merg cu mașina. Dacă reușim să ne organizăm categoric vom face o oprire prin Muntenegru.

4. Malta

Am aflat de curând că apa din Malta este mai turcoaz decât cea din Grecia. Eu iubesc Grecia, dar dacă este cu adevărat așa poate aș încerca să renunț un an la frumoasa Lefkada. Dacă îți place și ție să stai la plajă, Malta trebuie să se numere printre destinațiile pe care le-ai vizitat.

5. Macedonia

Oh, da! Am ajuns prin Skopje în urmă cu doi ani când mergeam pentru prima dată în Lefkada. Din păcate am petrecut doar câteva ore acolo, dar m-a cucerit definitiv. Încă îmi amintesc de muzica care răsuna în centrul istoric și fântânile arteziene care au făcut deliciul copiilor. Mai multe despre Skopje găsești aici.

6. Luxemburg

Este o țară mică, dar înţesat de peisaje naturale pitoreşti, de văi şi coline maiestoase şi o mulţime de atracţii turistice istorice. E minunat și e păcat să nu ajungem aici. În partea de nord a ţării vei da de un platou cu frumoase văi sculptate de mama natură și alte panorame naturale perfecte, aşteptând să fie descoperite de călătorii pasionaţi de plimbări.

7. Lichtenstein

Această țară muntoasă amplasată între Austria și Elveția este locul perfect pentru cei care sunt în căutarea unui loc de vacanță ciudat. Frumosul muzeu de arta modernă ofera turiștilor un gust de profunzime al culturii din Lichtenstein. Puteți face degustări de vin în timp ce te bucuri de priveliștea Alpilor. Cool, nu?

8. Andorra

Andorra are o suprafață totală de 468 kmp și este situată în inima Munților Pirinei, la granița dintre Spania și Franța. A devenit populară datorită statulului său de paradis fiscal, fapt care nu a rămas neobservat de către turiștii bogați. Cu toate acestea, aici te poți bucura de o priveliște pe care nu cred că o vei uita prea curând.

9. Finlanda

Gazdă a campionatului mondial de chitară, Finlanda este o țară de o mare diversitate și cultură. Gata pentru o aventură? Helsinki, capitala Finlandei, este locul în care poți încerca alpinismul și te poți bucura de frumusețea naturală. Indiferent de ce îți place sa faci, Finlanda are ceva pentru tine.

10. România

Când unui străin îi spui România el știe un singur lucru: Dracula! Castelul Bran este doar unul dintre destinațiile pe care străinii trebuie să le viziteze când ajung la noi. Din fericire, România are multe zone frumoase cu care putem să ne mândrim. Eu iubesc România și chiar dacă visez să călătoresc în toată lumea nu mi-aș dori niciodată să plec de aici. Doar aici e acasă.

Citește și:

Castelul de Lut! Povestea din spatele acestui tărâm magic!

Londra, destinația care m-a făcut să plâng!

Berlin, ghid de călătorie! Tot ce trebuie să știi despre viitoarea ta vacanță

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *