Am aflat cum poți să călătorești chiar dacă nu ai bani!

caltorim fara bani

Care e primul lucru la care ne gândim în mod obișnuit înainte de a visa la o călătorie? Hm…banii! Cred că în proporție de 80% toată lumea se gândește la acest aspect, ba chiar unii refuză să mai caute oferte de călătorie. Ei bine, eu am aflat de curând câteva trucuri pentru a pleca într-o vacanță chiar dacă nu ai prea mulți bani!

Înainte de toate aș vrea să stabilim cel mai important lucru! Care este pritoritatea ta în acest moment? Dacă vrei să călătorești, ești în locul potrivit. Asta vreau și eu, așa că împreună vom reuși să strângem cât mai multe detalii despre cum putem face asta cât mai des și cât mai ieftin. După cum ți-am promis am să-ți spun ce trucuri am învățat de curând.

italy_rome_travel_photography-010

Vrei să petreci o lună sau chiar mai multe în Roma, de exemplu? Poți să-ți găsești un job acolo.

Există o mulțime de oportunități în lume. Poți să-ți găsești un loc de muncă chiar și pentru o lună dacă atât îți dorești să petreci într-o vacanță. La urma urmei tu nu vrei să faci o carieră, vrei doar să călătorești, așa că iată câteva joburi pe care poți să le faci chiar dacă nu ai experiență și care te ajută să trăiești într-un loc de poveste.

  1. Barman
  2. Chelneriță
  3. Lucrător agricol (foarte popular în Noa Zeelandă și Australia)
  4. Ghid turistic
  5. Lucrător pe o navă de croazieră
  6. Lucrător la un cazino
  7. Lucrător sezonier în stațiunile de schi
  8. Lucrător pe un iacht
  9. Babysitter

sunrise-bagan-myanmar-burma-hot-air-balloons-temples

E adevărat, nu sunt locuri de muncă prestigioase, dar e o variantă perfectă de a petrece o perioadă mai lungă într-o destinație pe care visezi să o vizitezi, dar nu ai suficienți bani. Așa ai timp să și vizitezi, angajatorii îți vor plăti biletul de avion și îți vor oferi chiar și o cazare.

Predă limba engleză în străinătate.

Este una dintre cele mai avantajoase metode de a pleca într-o vacanță aproape pe gratis. Poți face o mulțime de bani din predare, însă pentru asta trebuie să știi engleza la perfecție și poate chiar să ai o diplomă TEFL, în funcție de țara pe care vrei să o alegi. Acest loc de muncă are o cerere extrem de mare, multe companii din Asia sunt dispuse să plătească chiar și transportul dus-întors al traducătorului.

Poți să locuiești cu localnicii.

Iată o altă variantă de a călători fără bani. Dacă ești o persoană sociabilă nu vei avea probleme cu adaptarea. Am citit recent un articol despre un tip care călătorea lunar într-un felul acesta. Printre mărturisirile lui spunea că de fiecare dată a dat peste oameni extraordinari care s-au comportat cu el exact ca și cu un membru al familiei. Uneori poți obține o cameră, uneori o saltea, uneori o canapea, dar este întotdeauna gratuit. Mai mult decât atât, din cauza creșterii economiei sunt unele site-uri care nu doar că vă pun în legătură cu localnicii care sunt dispuși să te primească, dar îți oferă chiar și plimbări, bilete de tren și chiar mese, toate gratuit. Deci, ce ai de pierdut? Cunoști oameni care trăiesc vieți diferite, îți faci prieteni și călătorești fără bani.

chloejosh_007-zf-5581-92597-1-003

Poți să ai grijă de casa cuiva.

Da, ai auzit bine. Sunt unele site-uri care te pun în legătură cu astfel de familii care au nevoie de cineva care să aibă grijă de casa lor cât timp ei sunt plecați. Bonus ai și bucătărie unde poți să îți gătești. Astfel, vei economisi și bani. Mai jos ai câteva astfel de site-uri:

www.trustedhousesitters.com

www.mindmyhouse.com

www.housecarers.com

Acestea sunt site-urile pe care eu le-am găsit. Dacă tu găsești mai multe, aștept recomandări.

Dacă nu te încântă cele de mai sus, iată câteva modalități de salvare a banilor.

Manhattan Sunset Bird (New York)

Cu ajutorul economiei de partajare poți găsi cazare mai ieftină și bilete de avion low-cost. Un alt mod de a salva bani este să gătești în loc de a merge la un restaurant. Mai mult decât atât, localnicii știu întotdeauna să te trimită la cel mai ieftin supermarket precum și la restaurantul la care se mănâncă cel mai bine și cel mai ieftin. Iată câteva site-uri unde vei găsi cele mai avantajoase oferte:

Airbnb (cazare)

Vayable (excursii)

BlaBla Car (autostop)

Eatwith (mâncare)

În concluzie, putem călători chiar și fără bani! Tot ceea ce contează este să vrem asta și să fim dispuși să experimentăm lucruri noi. Hai să ne facem bagajele și să plecăm în acel loc pe care visăm să-l vizităm de mult timp!

Citește și:

TOP 5 cele mai ieftine destinații de vacanță!

Castelul de Lut! Povestea din spatele acestui tărâm magic!

Un martini de 10.000€! Așa sunt cerute unele femei în căsătorie!

4 thoughts on “Am aflat cum poți să călătorești chiar dacă nu ai bani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *