Aplicațiile gratuite pe care trebuie să le ai atunci când pleci într-o vacanță!

aplicațiile
Aplicațiile din telefonul meu m-au salvat de foarte multe ori. De aceea vreau să-ți recomand și ție câteva. Nu cred că îți dorești să te pierzi într-o țară străină și să nu știi în ce zonă ești sau unde trebuie să ajungi. Asta e modalitatea de a te descurca oriunde!

Am pățit-o pe pielea mea și nu a fost deloc plăcut. De exemplu când am ajuns la Berlin mi-am dat seama că am uitat efectiv să îmi salvez traseul de la aeroport până la hotel. Știi ce s-a întâmplat? M-am pierdut. Nu știu unde am ajuns, știu doar că ningea foarte tare, înghețam de frig și aveam un troler pe care trebuia să-l cărăm după noi. Nu a fost chiar începutul de vacanță la care am visat, dar până la urmă omul din greșeli învață.

Maps.me

Aplicațiile care îți pun la dispoziție o hartă offline actualizată nu sunt chiar multe. Una dintre ele este „Maps.me”. Am să-ți povestesc pe scurt cum am dat de ea. Eram în Macedonia, iar după o zi întreagă de vizitat, am decis să ne continuăm drumul spre Lefkada. Nu știu ce s-a întâmplat, probabil semnalul nu a fost prea bun, dar cert este că GPS-ul nostru nu mai funcționa. Eh? Cum procedăm? Cum ieșim din oraș? Cum alegem ieșirea bună? Cum, cum, cum? Am stat aproape două ore în loc și am încercat toate variantele. Am resetat GPS-ul cred că de 100 de ori și tot degeaba. La un moment dat, am decis să cerem ajutorul unor oameni de pe strada. Ăsta a fost norocul nostru. Erau niște tipi la vreo 30 de ani care ne-au ajutat cu un hotspot și ne-au recomandat această aplicație. Asta a fost acum doi ani și eu încă folosesc aplicația. E genială, merge oriunde, este actualizată și nu a dat greș niciodată. Așa că, dacă pleci într-o vacanță poți să o descarci și tu. E gratis și sunt sigură că te va ajuta.

Citymapper

Citymapper este probabil cea mai importantă aplicație. Sunt dependentă de ea. Am dat de această aplicație  acum vreo două luni când am plecat să-mi vizitez o bună prietenă la Londra. Ea mi-a recomandat-o și pe aceasă cale vreau să-i mulțumesc. Am folosit-o și în Berlin! Mersi, Andre! Citymapper îți face traseul. De exemplu dacă te afli în aeroportul din Berlin și trebuie să ajungi în centrul orașului aplicația îți spune exact ce tren trebuie să iei, în ce direcție, câte stații și cu ce alt mijloc de transport trebuie să schimbi. Singurul inconvenient este că are nevoie de internet. Acesta e motivul pentru care m-am pierdut prin Berlin. În orice caz, este elementar să ai această aplicație.

Easybus

Printre aplicațiile pe care trebuie să le ai atunci când pleci într-o vacanță se numără și „EasyBus”. Cu ajutorul acestei aplicații poți să-ți rezervi din timp un bilet la un autobus. De exemplu dacă ai nevoie de un autobus care să te ducă din Londra până la aeroport, poți să folosești aplicația. Îți arată toate variantele pe care le ai, îți face rezervarea, ba chiar te și anunță cu ceva timp înainte de plecare.

Uber

Îl folosim deja și noi destul de des, dar e foarte simplu să-l folosim chiar și în vacanțe. Ceea ce îmi place mie este că pot să plătesc cu cardul, ba chiar aflu înainte de a intra în taxi cât mă va costa cursa. Asta este foarte important atunci când sunt într-o țară străină. Dacă aleg un taxi normal nu știu sigur câți bani îmi va lua până la destinație sau dacă mă duce pe trasee ocolitoare. Cu uber este mult mai simplu.

Sper ca aplicațiile mele să-ți fie și ție folositoare! Mai pe românește sper să pleci cât mai des în vacanțe! 🙂

CITEȘTE ȘI:

Berlin, ghid de călătorie! Tot ce trebuie să știi despre viitoarea ta vacanță

Te iubesc, 2017! TOP 5 lucruri pe care trebuie să le faci la început de an!

Destinații de basm! TOP 5 locuri care te fac să te simți ca-n povești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *