The magic of Skopje! Ghid de călătorie

Am petrecut o singura zi in Skopje, insa trebuie sa recunosc ca a fost o zi de-a dreptul coplesitoare. Orasul iti face cunostinta cu o multime de stiluri arhitecturale, fiecare cladire parca isi spune propria istorie, iar asta te face sa te simti intr-o adevara poveste.

2

In Piata Macedonia din Skopje se afla cea mai importanta statuie, statuia lui Alexandru Macedon! Are 26 de m inaltime si se afla pe un soclu inalt, incercuit de lei si de razboinici. Fantanile arteziene din jurul lui isi schimba constant culoarea, ceea ce ofera un adevarat spectacol.

Alexandru Macedon este eroul lor legendar. Totusi era trac, iar de aici se trag oarecum neintelegerile dintre Macedonia si Grecia. Grecii sustin ca denumirea de Macedonia a fost furata de la provincia din partea de nord a Greciei, care de altfel se numeste tot Macedonia, iar odata cu numele si simbolurile nationale.

Oricum ar fi, atat  Grecia cat si Macedonia trebuie sa se numere printre tarile pe care urmeaza sa le vizitezi. Nu am fost niciodata pasionata de istorie, dar cand am vizitat Skopje am simtit ca sunt rolul principal intr-un film istoric.

3

6

4

5

7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *