Ce trebuie sa stii daca vrei sa te casatoresti in Grecia

Grecia
Grecia e locul in care eu mi-am vazut visul realizat. Am avut o nunta tipic greceasca, cu flori in cap, cu muzicanti traditionali si un peisaj de poveste.

 

Grecia este destinatia perfecta pentru nunta oricui. Am primit o multime de mesaje (e adevarat, de la femei) in care am fost rugata sa dau cateva ponturi. Asadar, daca visezi la o nunta ca-n povestile cu zeite, iti voi lasa aici cateva informatiile care sper sa-ti fie de folos. ❤️

In primul rand, atunci cand decizi sa te casatoresti civil intr-o alta tara, trebuie sa stii ca ai nevoie de foarte multe documente. Noi cu o luna inainte de nunta ne-am gandit sa verificam ce acte trebuie sa ducem cu noi. Lista era lunga si incepea cu „va recomandam sa incepeti strangerea actelor cu sase luni inainte de eveniment”.

Nu te panica. Noi am reusit sa le adunam intr-o luna. E adevarat, cu mult stres, dar se poate. In orice caz, nu e bine sa faci ca noi. Cu cat le ai mai devreme, cu atat mai bine.

Documente
  1. Copie de pe certificatul de nastere + apostila.
  2. Traducerea certificatului de nastere in limba greaca + apostila
  3. Certificat de celibat in original + apostila
  4. Certificat de celibat tradus in limba greaca + apostila
  5. Ceritificat multilingv
  6. Copie C.I

Certificatul de nastere trebuie sa fie in varianta A4. Eu aveam un certificat de nastere ingalbenit si aproape distrus, asa ca a trebuit sa merg in orasul in care m-am nascut pentru a-mi face altul.

Certificatul de celibat este, practic, o dovada ca nu esti si nu ai fost niciodata casatorit/a. Daca ai fost casatorit/a, ai nevoie de certificatul de divort tradus in limba greaca si apostilat.

Santorini

 

Wedding planner

Ceremonia noastra a avut loc la ora 19:00. Am auzit de nenumarate ori ca in Santorini vezi cel mai frumos apus din lume, dar cred ca rochia de mireasa il face de un milion de ori mai frumos.

Pentru nunta mea am ales sa lucrez cu un wedding planner si pot sa spun cu mana pe suflet ca am luat una dintre cele mai bune decizii din viata mea. Eu am o viata extrem de agitata. Ma trezesc la 7:00 in fiecare dimineata si sunt intr-o agitatie continua pana la 23:00. Daca trebuia sa ma mai ocup si de buchetul miresei, coronita, tortul, locatiile sau sa tin legatura cu primaria din Santorini cred ca o luam razna. Este foarte important sa ai un om de incredere acolo care sa te ajute cu tot. Incepand de la discutiile cu primaria, pana la make-up, hair, flori, muzica ș.a.m.d. Deci, fara un wedding planner nu prea ai cum sa te casatoresti intr-o alta tara. Nu uita ca este cea mai stresanta zi din viata ta. Trebuie sa fie cineva care detine controlul.

 

Pachetul ceremoniei

Pachetul pe care l-am cumparat noi includea: locatia, mancarea, bautura, buchetul miresei, butoni pentru mire, muzicanti traditionali, hairstylist, make-up artist, fotograf. Sunt sigura ca am ratat ceva, dar daca te intereseaza detalii mult mai exacte, poate chiar contacte, poti sa-mi scrii la contact@mykindofparadise.ro sau ma gasesti pe Facebook aici.

 

Citeste si: 

Santorini Wedding | Cea mai frumoasa nunta la care am fost vreodata a fost nunta mea

40 de km pe jos prin Paris! Ghid de călătorie | My Kind Of Paradise

Cappadocia | Travel Vlog 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *