România mea îngenucheată

România
De le-ar stăpâni Dumnezeu sufletele cu puterea cu care ei ne stăpânesc țara! Probabil atunci vor înțelege ce înseamnă cu adevărat să fii liber. Până atunci, însă, mă îngenunchează pe mine, pe tine și pe ea, pe România mea.

Draga mea Românie,

Ce au făcut cu tine? Te-au legat la mâini și la picioare și te-au obligat să taci. Să nu scoți o vorbă despre bunătate, despre cinste, despre iubire, dar cel mai important despre chin. Știu, e chinuitor să-i privești în ochi pe cei care te-au păcălit cu fățărnicia lor atunci când și-au depus jurământul. Din păcate, sunt mulți care au crezut în ei, dar sunt mult mai mulți care n-au crezut și totuși i-au lăsat să-și joace cartea până la capăt. Prea puțini am fost cei care am crezut cu desăvârșire că votul nostru contează. Aș da vina pe ei, pe cei care au stat în casă și nu s-au folosit de dreptul lor, dar nu pot să fac asta. Astăzi sunt soldații tăi și împreună cu ei, cei care s-au trezit un pic mai târziu, luptăm pentru tine.

Ăștia sunt românii tăi, ăștia care și-au lăsat casele goale și acum strigă din toți plămânii pentru a te elibera. Cum să nu-i iubești? Ei sunt oglinda ta, dragă Românie. Sunt și eu printre ei, să știi. Nu-ți mai face griji! Suntem sute de mii în stradă, iar ei sunt doar o mână de oameni. Vom reuși, vei vedea! Legea se schimbă, dar omul nu. Și ce dacă ei au scris negru pe alb că nu e rău să furi, că nu e rău să manipulezi, că nu e rău să fii complicele unui dezastru? Asta nu schimbă cu nimic inima poporului tău. O foaie de hârtie nu are cum să șteargă învățăturile părinților noștri. O foaie de hârtie nu-L coboară pe Dumnezeu din cer. Poruncile Lui nu vor fi schimbare. „Să nu furi!” ; „Să nu fii desfrânat” ; „Să nu ridici mărturie mincinoasă asupra aproapelui tău”!

Legea lor nu schimbă legea Lui! 

 

Photo Credits: Ana Dumitru

 

Citește și:

TOP 5 suveniruri românești de care orice turist s-ar îndrăgosti

Castelul de Lut! Povestea din spatele acestui tărâm magic!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *