Cartea de pe noptieră, „Karma și efectele ei”

cartea de pe noptiera
După cum spunea Vasile Alecsandri, cartea face pe om, om! Am citit de curând o carte care a reușit să-mi schimbe oarecum starea de spirit, așa ca m-am gândit să o recomand mai departe.

„Karma și efectele ei”de Geshe Sonam Rinchen
Toți ne dorim să fim fericiți, dar cu greu reușim să ne controlăm stările de nemuțumire, de frustrare, de nervozitate, stări care nu fac altceva decat să atragă spre noi tot ghinionul. Suntem ca niște magneți, cu siguranță ai mai auzit asta, așa că hai să învățăm să devenim niște martori în propria noastră viață.

2

Știai că ignoranța este una dintre cele mai importante confuzii care ne face să ne îndreptăm spre eșec? În această carte vei învăța cât de important este să conștientizezi de fapt starea în care te afli. Să încerci să îți dai seama de unde provine ea și în final să reușești să tai răul de la rădăcină. Mai mult decât atât, citind îți vei da seama cât de important este momentul ăsta. Da, acest moment în care tu probabil stai să citești un articol. Momentul asta este prezentul. Ce a fost ieri sau ce a fost acum zece minute nu mai contează. Doar nu suntem proști să ne gândim la ceva ce a trecut, iar ce va fi mâine, nici atât. Dacă mâine nu va mai fi? De ce să te gândești la ce va fi în viitor? Viitorul e și peste zece minute și e al naibii de incert. Așa că singurul care contează este prezentul. Deci, ce faci acum?

3

Un alt punct care este dezvoltat în detaliu în această carte este lăcomia. Toți suntem lacomi, într-un fel sau altul. Unii pentru senzații, alții pentru concepțiile despre sine, alții pentru obiecte. Lăcomia există și din păcate nu duce sub nicio formă spre fericire. Sunt multe subiecte care îți vor da de gândit. Așa că dacă te numeri printre noi, cei care ne dorim să ne autoeducăm citind, „Karma și efectele ei” este un început. Mai am câteva recomandări pentru tine, unele aș putea spune mai ușoare, dar e bine să începi cu greul. 🙂

4

Aștept cu interes părerea ta despre această carte și bineînțeles să-mi împărtășești lista ta de lectură.  🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *