Lefkada, locul în care am învățat să iubesc! Ghid de călătorie!

lefkada
“We met at the wrong time. That’s what I keep telling myself anyway. Maybe one day years from now, we’ll meet in a coffee shop in a far away city somewhere and we could give it another shot.” – Eternal Sunshine of the Spotless Mind.

2

Ahhh, Lefkada! Intre noi a fost dragoste la prima vedere! Iubesc Grecia, iubesc totul la ea! Peisajele de aici m-au fascinat pur si simplu. Parca inca simt aerul putin exotic cu care ma trezeam in fiecare dimineata. Am o problema cu camera pe care o rezerv atunci cand imi planuiesc un concediu la mare. Trebuie sa fie obligatoriu cu o priveliste superba. Ei bine, ce am avut in Lefkada a fost un pic prea de tot. Spun asta pentru ca de atunci sunt mult mai pretentioasa in ceea ce privesc celelalte hoteluri. Da, e adevarat ca petrecem prea putin timp in camera de hotel, dar ia uite cum ma trezeam eu in fiecare dimineata. Nu mai vorbesc de serile tarzii in care stateam la un pahar de vin pe balcon si auzeam cum parca valurile imi sopteau la ureche.

Cafeaua are un alt gust cand o bei privind marea! Are gust de…libertate!

3

Inca din prima zi in care am ajuns in Lekfada am cumparat o harta! Ador sa fac asta, imi place sa bifez toate destinatiile in care am fost, doar asa ma pot numi un turist „silitor”.

5

Apropo, asta sunt eu. Raluca! Imi pare bine sa te cunosc! Aici eram la plaja Porto Katsiki, plaja care se afla in top 10 cele mai frumoase plaje din Europa. Este cu siguranta cel mai spectaculos loc din Lefkada. Fara indoiala cei care au ajuns pe aceasta insula nu l-au ratat. Accesul se face pe trepte, 96 la numar. O nimica toata! O sa intelegi putin mai jos de ce. Apa este de un albastru turcoaz de o limpezime iesita din comun. In concluzie, un mic basm al plajelor grecesti.

6

Asta a fost privelistea pe care am vazut-o dupa aproape 2 km de mers pe jos. Infinitul descris in cuvinte. Iti fac cunostinta cu una dintre plajele pe care cu siguranta nu le voi uita niciodata. Egremni! Daca stii despre ce vorbesc, te rog sa nu razi. A fost un adevarat chin! Ceea ce salveaza situatia este frumusetea acestui chin.

 7

330 de trepte! Doar atat aveai de coborat pana la plaja! Daca iti imaginezi niste trepte late si normale, te inseli amarnic. Au fost niste trepte inalte si inguste, ceea ce este dupa parerea mea calvarul calvarului. Totusi, sa le cobor nu a fost chiar atat de greu. Totuși, dupa o zi intreaga petrecuta in apa, pe sub apa, pe plaja, sau la singura terasa de pe acolo, urcatul celor 330 de trepte au parut sfarsitul lumii. Fara nicio gluma. Am facut cateva popasuri serioase.

Cu toate acestea, eu o consider cea mai frumoasa plaja din Lefkada. De fapt, a fost! In anul 2015 un cutremur a distrus aceasta frumusete, la scurt timp dupa ce eu am vizitat-o. Intr-o zi ma voi intoarce in Lefkada si chiar daca acum ceva timp spuneam ca Egremni este un loc in care trebuie sa ajungi o singura data in viata si atat, iata ca astazi as da orice sa cobor din nou acele trepte spre paradis.

8

 9

O alta priveliste cu care creierul meu a facut dragoste a fost cascada de pe langa Nydri. Nu imi amintesc cum se numeste, nici cum se ajunge acolo, insa localnicii stiu. Asa ca, daca ajungi in Lefkada si vrei sa faci o baie ca in celebrele filme de la Hollywood, trebuie doar sa te interesezi prin port si sigur vei afla drumul.

12

13

14

15

Frumusetea acestei insule nu se opreste aici! Bine ai venit la Megali Petra (piatra mare)!

 17

18

 16

One thought on “Lefkada, locul în care am învățat să iubesc! Ghid de călătorie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *