Trei zile în Verona! Ofertă (134 euro/persoană) + Ghid de călătorie!

Verona
Verona se numără printre acele orașe pe care ai vrea să le vizitezi oricând. Aici romantismul își spune cuvântul. E locul în care „Te iubesc” se rostește singur.

Verona este un oraș din nordul Italiei care a fost trecut în Patrimoniului Mondial UNESCO. Este numit și orașul dragostei pentru că aici și-au trăit povestea de dragoste Romeo și Julieta. În mare parte, cei care ajung să viziteze Verona o fac la pachet cu Venezia, asta pentru că distanța dintre cele două nu este prea mare.

Verona

Un bilet de avion dus-întors din București spre Verona găsești la un preț destul de bun. Dacă te gândești să-ți faci o rezervare chiar acum, iată o variantă care cred că o să-ți placă.
Zbor

București – Verona – București. Vezi oferta aici.

Nici cazarea nu e prea scumpă în Verona. Eu nu am fost cazată aici. Oferta pe care am primit-o eu avea cazare în Mestre, ceva mai aproape de Venezia. Cu toate acestea, data viitoare când voi ajunge prin această parte a Italiei voi alege categoric Verona. Pentru tine, însă, iată o ofertă la un preț foarte bun.

Cazare

Appartamento Valparadiso – Verona, Italia

Vezi oferta aici.

Ce poți să vezi în Verona
Castelvecchio

Acest castel medieval este situat chiar pe râul Adige și datează din anul 1354. Prețul unui bilet este de 6 € pentru adulți și include acces la un turn de unde poți să vezi orașul de la înălțime.

Pizza Delle Erbe

Rătăcind pe străzile întortocheate din Verona am ajuns în această piațetă care mi-a oferti o după-amiază de vis. M-am așezat la una dintre terasele de aici și am băut un cappuccino de la el de acasă. Era ianuarie, însă era temperatura perfectă. 10 grade Celsius, dar soare. Acea vreme care îți readuce speranța după o iarnă grea.  Pe măsură ce te apropii de Piazza Delle Erbe străzile devin un pic mai aglomerat. Aici găsești și zona comercială principală, cu magazine de tot felul. Piața este înconjurată de clădiri înalte.  O fântână arteziană care datează din anii 1300 este, de asemenea, situată în această piață.

Casa Di Giulietta

În timp ce povestea lui Romeo și Julieta este fictivă, orașul Verona nu este. Verona și-a dat seama foarte devreme că acestă poveste de dragoste ar putea valorifica turismul de cravată la una dintre cele mai populare povestiri din toate timpurile. La începutul anilor 1900 un balcon a fost adăugat la o casă din anii 1300 și l-au numit balconul Julietei. Astăzi, vizitatorii lasă note de dragoste pe zidul de cărămidă din curte. Pentru 3 €, poți chiar să intri în casă și  uite așa ajungi și tu în celebrul balcon al dragostei. În exterior găsești statuia Julietei, iar oamenii care ajung aici își fac o poză în timp ce-i ating sânul, asta pentru a le aduce noroc. În 2014, statuia a fost înlocuită cu replica curentă, iar cel original a fost mutat la muzeul Castelvecchio. Motivul a fost deteriorarea statuii în urma milioanelor de atingeri. Curtea este destul de mică, dar este, de asemenea, foarte ușor de vizitat, deoarece de la Piazza Delle Erbe până aici faci câteva minute pe jos.

Arena Di Verona

Arena din Verona este un amfiteatru roman, care de fapt datează din secolul 1, construit înainte de Colosseum din Roma. Arena a fost utilizată pentru divertisment public și ar putea găzdui peste 30.000 de oameni. Imobilul este încă folosit pentru concerte.

Piazza Bra

Piazza Bra este piața principală din Verona, situată în aceeași zonă ca și Arena din Verona.  Am decis să luăm masa aici, la unul dintre numeroasele restaurante în aer liber. A fost o experienta minunata! Prețurile sunt în mare parte cam la fel peste tot. Ceea ce te fascinează aici este priveliștea. 

Dacă am reușit să te conving că Verona merită să fie vizitată, nu uita să-mi lași și un feedback după ce te întorci.

Pentru mine Verona a fost „amore a prima vista”!

CITEȘTE ȘI:

Veneția, destinația de care nu te plictisești niciodată! Ghid de călătorie!

Ibiza te așteaptă! 7 nopți cazare+avion dus-întors, 260 euro/persoană

Aplicațiile gratuite pe care trebuie să le ai atunci când pleci într-o vacanță!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *