Destinații de basm! TOP 5 locuri care te fac să te simți ca-n povești

destinații de basm
Ce îți trece prima dată prin cap când te gândești la un basm? Hmm…munți maiestuoși, sate colorate, castele care îți taie răsuflarea și baloane cu aer cald. Ei bine, există câteva locuri în lume care parcă sunt efectiv decupate din cărțile de povești pentru copii. Am făcut o seleție care nu cred că are cum să nu te dea pe spate? Eu am făcut-o suspinând, trebuie să recunosc. Oare când voi ajunge și eu acolo?

  1. BAVARIA, GERMANIA

Bavaria le are aproape pe toate. Munți, castele, orașe, toate parcă dintr-o altă lume. Castelul Neuschwanstein a servit ca sursă de inspirație pentru castelul Cenusaresei Walt Disney în Disney World. Este un castel superb, cu o locație uimitoare la poalele Alpilor. Dacă ai norocul de a ajunge pe aici, te sfătuiesc să te aventurezi un pic. Fă o plimbare pe Drumul Romantic al Germaniei, vizitând orașele pitorești, cum ar fi Rothenburgh ob der Tauber și Wurzburg.

foto: www.worldstrides.com
foto: www.lonelyplanet.com
foto: www.miriadna.com
2. ZHANGJIAJIE, CHINA

Zhangjiajie este unul dintre cele mai uimitoare locuri de pe planetă. Este categoric pe lista mea de dorințe. Nu știu când voi reuși să ajung acolo, dar sunt sigură că într-o zi visul meu se va realiza. Zhanhjiajie, pregătește-te! Vin! Nu știu când, dar vin. Acesta este locul care a servit ca sursă de inspirație pentru peisajul din filmul Avatar. Așadar, cuvintele sunt de prisos. 

foto: www.agoda.com
www.chinahighlights.com
www.zhangjiajietravelclub.com
3.HOBBITON, NOUA ZEELANDĂ

Hobbiton este cu adevărat o destinație de basm. Acesta este locul în care s-a filmat atât „Lord of The Rings” cât și „The Hobbit”. Hobbiton este de fapt un sat plin de culoare unde toate căsuțele sunt parcă ale piticilor din Albă ca Zăpada.

www.placestoseeinyourlifetime.com
www.newzealand.com
www.twistedsifter.com
4. CAPPADOCIA, TURCIA

Se mai numește „Tărâmul Cailor Frumoși”! Formele de relief de aici sunt atât de unice încât uneori îți dă senzația că ești personajul principal dintr-o poveste pentru copii. Ceea ce pe mine m-a cucerit cu adevărat sunt baloanele cu aer cald. Aici toată lumea face asta, așa că nu ai voie să ratezi o așa experiență.

Mai multe despre Cappadocia aici.

www.viator.com
5. BAGAN, MYANMAR

Este un teren mistic într-un peisaj tropical. Este un loc magic care merită adăugat prin lista ta de vacanțe. Trebuie să ajungem și prin Asia de Sud-Est. Ah, încă ceva. Și aici poți să încerci experianța de a zbura cu balonul.

foto: www.hotels-myanmar.com
foto: www.nathab.com
foto: www.placestoseeinyourlifetime.com
CITEȘTE ȘI:

Berlin, ghid de călătorie! Tot ce trebuie să știi despre viitoarea ta vacanță

Te iubesc, 2017! TOP 5 lucruri pe care trebuie să le faci la început de an!

Sore, primul Crăciun în trei! Interviul Săptămânii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *