Spectacole gratuite în București! Acestea sunt locurile aproape invizibile din Capitală

spectacole gratuite
Tu ce faci în acest weekend? Mă gândeam să îți fac o propunere. 24-25 Septembrie sunt zilele care dau startul unui adevărat maraton cultural în București. Așa că, hai să facem ceva inedit, ceva care să ne facă să ne simțim altfel, să ne mândrim cu capitala țării noastre. Hai să o sărbătorim, să o lăudăm pentru că avem de ce.

Proiectul „București, al 6lea element” ne prezintă șase destinații din Capitală despre care probabil mulți dintre noi nu am știut, dar este momentul să aflăm. Sunt locuri numite „aproape invizibile”, însă în spatele lor se ascund povești cu adevărat surprinzătoare.

img_1329

Casa Filipescu-Cesianu este prima destinație a acestui proiect. Datează din anul 1892 și este una dintre puținele reședințe aristocratice din București. Sâmbătă, pe 24 septembrie, de la ora 17:00 ne întâlnim pe Calea Victoriei 151, chiar în curtea interioară. Pentru că este primul spectacol din acest proiect, vom fi întâmpinați ca atare: „SALUT D’AMOUR”, un concert de muzică romantică. Mai mult decât atât, vom putea savura expoziția de tablouri ale pictorului Răzvan Dumitru, pasionat de grafica și geometria 3D.  Dacă cumva se nimerește ca fix în acest weekend să-ți sărbătorești o rudă sau un prieten,  ia uite cum poți combina utilul cu plăcutul. Un tablou este cu siguranță un cadou inedit.

Dacă am reușit să te conving să-ți petreci câteva ore din sâmbata ce urmează în Casa Filipescu-Cesianu, îmi încerc norocul și pentru duminică.  Pe 25 Septembrie, Bucureștiul are o adevărată surpriză pentru noi. De la ora 17:00, în Templul Coral de pe strada Sfânta Vineri, nr. 9, Maia Morgenstern va recita fragmente din scrierile lui Mihail Sebastian, dar nu oricum, ci pe muzica cvintetului de alamă Take Five. De asemenea, formația va susține și un concert, numit „Orașul cu salcâmi”.

img_1378

Toate spectacolele vor fi gratuite, așa că ar fi păcat să le ratăm. Maratonul cultural va continua și în luna octombrie, aici găsești programul complet. Eu sigur voi fi acolo, sper că și tu. Ne vedem sâmbătă.

„SALUT D’AMOUR”

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *